jueves, 27 de junio de 2013

Alternativas para sustituir la carne

Dinosaur Kale
KALE



He visto esta noticia en varias ocasiones en la internet."Kale, la nueva carne."Todavía no he visto la hoja en el supermercado. Pero estoy pendiente. Aquí muestro los beneficios que ofrece esta hoja, que parece ser de textura un poco fuerte, tal vez haya que cocinarla un poco, como hacen con la espinaca. Mientras, nos vamos asesorando de sus propiedades alimentarias.De interés para todos los que hemos eliminado parcial (sólo pollo y pescado) o total, la carne de animal en nuestra dieta.Photo: The Greenhouse Bus visits schools to teach children about composting and gardening! What a great idea!  REALfarmacy.com

http://www.realfarmacy.com/mobile-classroom-teaching-the-basics-of-composting-gardening/    autobus-escuela en EU para adiestrar a escolares. Cortesia farmerspal.com

 Hago un llamado al Departamento de Agricultura de PR, para que muestre un poco de interés en estos temas, ya que tenemos bastante lugares todavía para sembrar, y entiendo que este vegetal puede darse en el clima de aquí (si se da la lechuga y muchos parecidos) y comienzen a hacer una siembra, que provee empleos, y provee alimento autosustentable para PR. Todos los ojos, mentes, manos, está dirigido a política, a los gays, a las matanzas diarias, y nos olvidamos de cosas como estas, que son bastante importantes y nos concierne a todos.Hace un tiempo nos visitó un universitario de Africa, y se asombró de todas las plantas que vio sembradas en PR y que NO consumimos y que desconocemos su valor alimentario, y utilidad.  Yo no lo hubiera dejado ir de PR, a este caballero, sin que nos documentara su información, y hasta nos diera un seminario de un par de horas a las personas a cargo de tomar decisiones en la agricultura.  Hay personal en el Jardín Botánico, área enfrente de esas facilidades, que están preparados para aportar información y proyecciones a los dueños de terrenos. En el día de ayer, entré en la computadora unas instrucciones de cómo se siembra un aguacate. No es tan fácil como meter la semilla en la tierra. Hay que documentarse, y no es una ciencia. Quiero escuchar que se está haciendo, en estos momentos en que el dinero falla, y dependemos cada vez más de los barcos de suministros.


Kale Is The New Beef


  The USDA’s new food pyramid (MyPlate) suggests the healthiest choice is making vegetables and fruit the biggest part of every meal by reducing consumption of animal proteins. Kale is far more nutritious than other leafy greens, but these seven reasons why it is such an important futurefood may just surprise you.

1. Anti-inflammatory: Inflammation is the number one cause of arthritis, heart disease and a number of autoimmune diseases, and is triggered by the consumption of animal products. Kale is an incredibly effective anti-inflammatory food, potentially preventing and even reversing these illnesses.
2. Iron: Despite the myth that vegetarians are anemic, the number of non-vegetarians with iron-deficiencies is on the rise. Per calorie, kale has more iron than beef.
3. Calcium: Dairyand beef both contain calcium, but the U.S. still has some of the highest rates of bone loss and osteoporosis in the world. Kale contains more calcium per calorie than milk (90 grams per serving) and is also better absorbed by the body than dairy.
4. Fiber: Like protein, fiber is a macronutrient, which means we need it every day. But many Americans don’t eat nearly enough and the deficiency is linked to heart disease, digestive disorders and cancer. Protein-rich foods, like meat, contain little to no fiber. One serving of kale not only contains 5 percent of the recommended daily intake of fiber, but it also provides 2 grams of protein.
5. Omega fatty acids: Essential Omega fats play an important role in our health, unlike the saturated fats in meat. A serving of kale contains 121 mg of omega-3 fatty acids and 92.4 mg of omega-6 fatty acids.
6. Immunity: Superbugs and bacteria are a serious risk to our health. Many of these come as a result of factory farm meat, eggs and dairy products. Kale is an incredibly rich source of immune-boosting carotenoid and flavanoid antioxidants including vitamins A and C.
7. Sustainable: Kale grows to maturity in 55 to 60 days versus a cow raised for beef for an average of 18-24 months. Kale can grow in most climates and is relatively easy and low impact to grow at home or on a farm. To raise one pound of beef requires 16 pounds of grain, 11 times as much fossil fuel and more than 2,400 gallons of water.

Cross posted from: Organic Authority, 
y Cortesia de UndergroundHealth.com
Cortesía - http://www.organicauthority.com/health/reasons-kale-is-the-new-beef-nutritious-sustainable.html

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